Regionaal Techniek Centrum in Steenwijkerland?

Regionaal Techniek Centrum in Steenwijkerland?

Datum
22-04-2021
Tijd
08:00 - 10:00 uur
Locatie
Online/fysieke ontbijtbijeenkomst

Is een Regionaal Techniek Centrum dé oplossing om te zorgen voor voldoende technisch geschoold personeel? Wat kan het ons bieden? En hoe werkt het in de praktijk? Daarover willen we het met u hebben op donderdag 22 april 2021. Bent u erbij?

Bekijk hier de volledige uitnodiging. 

Wanneer              donderdag 22 april 2021
Hoe laat               van 08.00 tot 09.30 uur
Waar online          vanuit de studio van Bas Media (live op www.rtcsteenwijkerland.nl)
Aanmelden bij      joel.assenberg@steenwijkerland.nl

De bijeenkomst is bedoeld om met elkaar te kijken of een Regionaal Techniek Centrum (RTC) het antwoord is op de uitdaging om ook in de toekomst verzekerd te zijn van technische vakmensen. Een RTC is een opleidingsbedrijf van en voor aangesloten bedrijven. Samen leiden ze leerlingen op waarbij vraagstukken uit de praktijk centraal staan. De leerlingen komen in dienst van het RTC, krijgen een salaris en werken vervolgens bij een of meerdere aangesloten bedrijven. Zo zijn lid-bedrijven verzekerd van technisch geschoolde arbeidskrachten en leerlingen van een carrière in de techniek. Is dit ook iets voor Steenwijkerland? Daarover willen we het met u hebben.

Programma

  • 08.00 uur Opening door wethouder Bram Harmsma
  • 08.05 uur Introductie door Bert Flierman – programmamanager Actieplan Werk ‘Van een bouw- en techniekklas naar een RTC’
  • 08.25 uur Toelichting door Joël Assenberg – projectregisseur ‘Hoe ziet een RTC eruit en wat zijn de vervolgstappen’
  • 08.45 uur Uit de praktijk: Arjan Jansen – directeur RTC Hardenberg
  • 09.10 uur Vragen 09.30 uur
  • Afsluiting

    De introductie en toelichtingen worden afgewisseld met filmpjes waarin ondernemers vertellen over hun uitdaging en ervaring. De presentatie van de ochtend is in handen van Theo Bouius en Gerdi de Vries van de Business Club Steenwijkerland. Wilt u er op 22 april een ontbijtje bij? Meld u dan voor woensdag 21 april aan bij joel.assenberg@steenwijkerland.nl Vergeet niet uw adres op te geven.

Het Regionaal Techniek Centrum is een project van het Actieplan Werk(t). Meer informatie leest u op onze website.