Nieuws

Exclusieve masterclass voor jonge ondernemers

Op dinsdag 17 september organiseert BCS een exclusieve masterclass voor Jonge Ondernemers. Deze masterclass wordt gegeven door Ed Ram van Flowresulting.

Het resultaat van deze masterclass is:

  • Inspiratie
  • Versterken onderling netwerk
  • Verbeteridee(ën) eigen bedrijf
  • Bijdrage aan verbeteridee collega bedrijf

De business boost wordt georganiseerd op dinsdagavond 17 september van 16.30 uur tot 21.30 uur bij De Rechter in Steenwijk.

Programma
Het programma is in hoge mate interactief. Op twee momenten wordt er in kleine subgroepen vanuit het eigen bedrijfsperspectief gebrainstormd.

16:30 uur Inloop
17:00 uur Welkom voorstelronde
17:15 uur Inspiratie ‘klantinzichten’ en ‘customer journey’

In een interactieve presentatie van ongeveer 45 minuten neemt Ed Ram de deelnemers mee in het verkrijgen van een goed klantbeeldl. Met andere woorden: wat vinden mijn klanten (doelgroepen) daadwerkelijk waardevol?  Er wordt een koppeling gemaakt met de klantreis (customer journey) waarbij bewust soms wel en dan niet op klantwensen wordt ingespeeld. Het wordt duidelijk dat meer niet altijd beter is en ‘taking value out’ een waardevolle strategie kan zijn. Ook is er aandacht voor de peak- end-rule en andere inzichten om gedrag van klanten te sturen. In de aansluitende brainstorm worden de ondernemers uitgedaagd om klantinzichten te benoemen en na te denken op welke momenten de customer journey van hun eigen klanten is te verbeteren.

18:00 uur Opdracht in kleine subgroepen
18:45 uur Plenaire terugkoppeling 
19:15 uur Korte pauze 
19:30 uur Inspiratie klantbeloften

De tweede interactieve presentatie van ongeveer 45 minuten gaat over de kracht van klantbeloften.
Klantbeloften leiden tot:
▪ Een grotere aankoopintentie
▪ Een hogere klantwaardering
▪ Meer feedback van klanten
▪ Interne focus

Ook is er aandacht voor de peak-end-rule en andere inzichten om gedrag en beeldvorming van klanten te sturen. In de aansluitende brainstorm worden de ondernemers uitgedaagd om voor hun eigen bedrijf 2 klantbeloften te benoemen.                            

20:15 uur Opdracht in kleine subgroepen 
21:00 uur Plenaire terugkoppeling
21:30 uur Einde

Deze masterclass is één van de activiteiten die wij door de subsidie 'ondernemend Noaberschap' van de provincie Overijssel kunnen organiseren.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk vanaf dinsdag 23 juli - 10.00 uur. Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar voor deze masterclass van Ed Ram. Je kunt maximaal 1 persoon aanmelden per BCS-lidmaatschap en er geldt op = op. Je ontvangt een bevestiging van aanmelding.

Aangemeld, maar kun je toch niet aanwezig zijn? Tot 6 september kun je kosteloos annuleren via info@bcsteenwijkerland.nl. Wij kunnen dan nog een ander BCS-lid blij maken met deze plek. Bij afmelding na 6 september (of afwezigheid tijdens de masterclass) brengen wij de kosten à € 150,00 per persoon in rekening.

Structurele samenwerking gemeente en BCS krijgt een ver...

Minder overleg, meer resultaatDe Business Club Steenwijkerland en de gemeente Steenwijkerland gaan intensiever samenwerken om meer resultaten te boeken voor ondernemers in Steenwijkerland. Daarvoor hebben zij concrete doelen geformuleerd en hierover afspraken gemaakt. De doelen zijn visueel gemaakt ... lees meer

‘Giethoorn is een vijver waar ik niet meer uit wil kome...

Gabriella Esselbrugge: ‘Onze gasten genieten van de mensen in het dorp’ Tekst en foto’s: George Huisman, Bureau TekstHuisGIETHOORN – ‘Ik ben een echte Gieterse, hier geboren, opgegroeid en vanaf moeders kant in dit gebied geworteld. Mijn oma Geesje is in 1958 begonnen met horeca De Jonge aan de Beul... lees meer

Veiling vaatje haring

Op vrijdag 14 juni vond de Haringparty Steenwijkerland plaats aan de kolk in Blokzijl. Voorzitter Jurjen Helfrich en wethouder Harmsma vertelden over het ondernemersklimaat en de goede samenwerking tussen gemeente en de Business Club Steenwijkerland. Ook werd Theo Bouius geïntroduceerd als nieuwe parkmanager van de Bus... lees meer

Belangrijke informatie: vraagbundeling Glasvezel Buitenaf bedrijventerreinen

Beste ondernemer,Zoals waarschijnlijk bij u bekend is, zet de Business Club Steenwijkerland zich al jaren in voor een goed ondernemersklimaat in Steenwijkerland. Specifiek voor de bedrijventerreinen heeft de Business Club Steenwijkerland parkmanagement. Vanuit parkmanagement zetten wij ons in voor kwalitatief goede bed... lees meer

ZomerOndernemer tijdens deze zomervakantie

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar in de regio van Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Westerveld, gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Het project laat jongeren ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleidin... lees meer