Aankondiging werkzaamheden Hooidijk-Melkweg

Aankondiging werkzaamheden Hooidijk-Melkweg

Geplaatst: 25-04-2019

De gemeente Steenwijkerland gaat werkzaamheden bij het kruispunt Hooidijk/Melkweg in Tuk uitvoeren. Graag informeren wij u over deze werkzaamheden.

Wat gaat er gebeuren?
Er wordt een middengeleider en een strook voor afslaand verkeer aangelegd. Dit wordt gedaan om de verkeersveiligheid van het kruispunt te vergroten. Afslaand verkeer naar het NOVAC-terrein hoeft dan niet meer op de doorgaande rijbaan te wachten. Dit komt ook de doorstroming van het verkeer ten goede. 

Wanneer beginnen de werkzaamheden?
De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd. Zo zijn kabels en leidingen verlegd en heeft ook een lichtmast een ander plekje gekregen. Nu kan de gemeente beginnen met ‘het echte werk’. Dat gebeurt vanaf dinsdag  14 mei a.s. om 07.00 uur. Op dinsdag 21 mei om 18.00 uur is het werk klaar.   

Bedrijven blijven bereikbaar
Het kruispunt Hooidijk/Melkweg wordt tijdens deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer (het fietspad wordt niet afgesloten). Om het NOVAC terrein bereikbaar te houden voor bezoekers, wordt van 14 mei 07.00 uur t/m 21 mei 18.00 uur een tijdelijke ontsluitingsweg aangelegd. De bedrijven op het NOVAC-terrein blijven daarmee voor iedereen bereikbaar. De tijdelijke ontsluitingsweg komt in het gedeelte tussen het kruispunt en de Ruxveenseweg.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Dolderweg. Daarvoor komen op diverse plekken borden te staan. Op deze borden wordt aangegeven dat alle bedrijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar zijn.

Heeft u vragen, tips of wilt u meer weten?
U kunt dan contact opnemen met de wegbeheerder van de gemeente, Jan Bisschop. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0521 of per e-mail jan.bisschop@steenwijkerland.nl Ook tips zijn van harte welkom.  Ondervindt u tijdens de werkzaamheden hinder? Dan kunt u ook terecht bij de uitvoerder van de aannemer. U kunt bellen met Jan Talen van KWS, telefoonnummer 06 50 22 61 45.