BCS organiseert workshop informatieplicht energiebesparing

BCS organiseert workshop informatieplicht energiebesparing

Geplaatst: 09-05-2019

Workshop:hoe voldoe ik aan de informatieplicht energiebesparing per 1 juli?

Verbruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kwh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Vanaf 1 juli 2019 komt daar nog een wettelijke verplichting bij. U moet namelijk vóór die datum rapporteren in het eLoket van RVO welke maatregelen u heeft uitgevoerd. Dit biedt een mooie handreiking om besparingskansen in kaart te brengen

Let op: deze plicht geldt ook voor bedrijven die door middel van zonnepanelen of een andere hernieuwbare energiebron in hun (een gedeelte) energiebehoefte voorzien.

Als Business Club Steenwijkerland merken wij dat deze informatieplicht vragen oproept bij onze leden. Daarnaast proberen wij als Business Club Steenwijkerland te ontzorgen als het gaat om energie inkoop en faciliteren bij nieuwe wet- en regelgeving. Samen met onze collectieve inkooppartner PM Energie organiseren wij daarom op vrijdag 7 juni een workshop ‘hoe voldoe ik aan de informatieplicht energiebesparing per 1 juli’.

In deze workshop:

  • Wordt u geïnformeerd over de verplichtingen vanuit de wet milieubeheer en de informatieplicht energiebesparing
  • Gaat u aan de slag met de informatieplicht voor uw eigen bedrijf en na afloop van de workshop voldoet u aan de informatieplicht.
  • Collectieve oplossingen voor besparingsmaatregelen (energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS), LED lampen)

Meenemen:

  • Neem uw laptop mee (wij hebben draadloos internet beschikbaar)
  • Neem uw meest recente jaarafrekening elektriciteit en gas mee (per locatie of een verzamelnota)
  • Neem de inloggevens van uw eHerkenning mee (dit is een soort DigiD voor bedrijven; de meeste bedrijven hebben dit al)
    • Tijdens het inloggen wordt er een extra inlogcode verstuurd naar het emailadres wat wordt gebruikt om in te loggen. Deze moet u ter plekke kunnen raadplegen.
    • Indien u nog geen eHerkenningsmiddel heeft, kunt u dit hier aanvragen. Doe dit op tijd, de aanvraag duurt namelijk circa 5 werkdagen.

Nog meer besparen op energiekosten
Omdat we toch met onze collectieve inkooppartner PM Energie om tafel zitten: neem (indien van toepassing) ook een recente maandfactuur van uw netwerkkosten (Enexis/Rendo) en meterkosten (Fudura/Enavi) mee. Dan kunnen ze vrijblijvend kijken naar mogelijkheden om energiekosten te besparen.

Datum, tijd en locatie
De workshop wordt gegeven op vrijdagmiddag 7 juni vanaf 14.00 uur bij de Business Club Steenwijkerland aan de Dolderweg 7 te Steenwijk en zal tot +/- 17.00 uur duren.

Aanmelden
Aanmelden kan hier.