Bedrijf uit Steenwijkerland in de race voor cross-over innovatie award 2016

Bedrijf uit Steenwijkerland in de race voor cross-over innovatie award 2016

Geplaatst: 24-05-2016

AW Materieel, Beutech Agro en Traffic 2000 bv zijn de drie genomineerden die in aanmerking komen voor de cross-over innovatie award 2016. De prijs voor de beste sectoroverstijgende innovatieve samenwerking wordt bekend gemaakt op 1 juni 2016 tijdens de Cross-over Innovation Challenge. Een evenement van Kennispoort Regio Zwolle, Polymer Science Park (PSP), het Health Innovation Park (HIP) en het Agri&Food innovatiecluster.

Uit zestien aanmeldingen zijn drie genomineerden gekozen op basis van de innovatie en in hoeverre het een samenwerking is van partij(en) uit verschillende branches: een cross-over. Een ander criterium was of de innovatie al op de markt is of op korte termijn komt. 

AW Materieel
In samenwerking met AES Technische groothandel en hogeschool Windesheim heeft AW Materiaal de AW Wascontainer ontwikkeld. Een machine die niet alleen ondergrondse containers leegt en schoonmaakt, maar ook de put leegpompt en uitzuigt. Analytisch vermogen, ondernemerschap, samenwerken en klantgerichtheid, samen met werktuigbouwkundige, watertechnische en besturingstechniek zijn samengebracht om dit product te ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie over de AW Wascontainer.

Beutech Agro
Bayer Crop Science en Beutech Agro hebben de PhytoBac ontwikkeld. Een volautomatische oplossing voor onder andere land- en tuinbouwbouwbedrijven om reststromen gewasbeschermingsmiddelen op een verantwoorde manier te verwerken, waardoor het oppervlaktewater optimaal wordt beschermd.  Bayer is wereldwijd één van de meest toonaangevende en innovatieve bedrijven op het gebied van gewasbescherming, biotechnologie en zaaizaden. Beutech (deelnemer van het Polymer Science Park) is sterk in het verwerken van kunststoffen en bekend om haar opslagsystemen in de landbouw. Klik hier voor meer informatie over de PhytoBac.

Traffic 2000
Het verminderen van aanrijdingen met overstekende dieren was de opdracht van de eerste klant, de Provincie Overijssel. Traffic 2000 bv, Arfman faunatechniek& hekwerken, Technical Support en Ingenieursbureau Inrichting landelijk gebied sloegen de handen ineen en ontwikkelden het Dynamisch WildwaarschuwingsSysteem. Een wilddetectiesysteem die automobilisten waarschuwt op het moment dat er werkelijk dieren proberen over te steken. Door de unieke bundeling van kennis is dit product een uitermate uitgebalanceerde oplossing geworden. Klik hier voor meer informatie over het Dynamisch WildwaarschuwingsSysteem.

X-over Innovation Challenge
De drie genomineerden pitchen eind mei voor de vakjury. Deze bestaat uit Alexander van de Koevering (directeur Rabobank IJsseldelta), Anja Bosch (directeur-eigenaar Stameta B.V.), Jeroen Zuidberg (Zuidberg Frontline Systems en ondernemer van het jaar), Klaas Jan Swager (directeur Foreco en winnaar XIC2015) en Hans Both (Warnink & Both Advocaten). De winnaar gaat naar huis met een speciaal voor de challenge ontworpen award en staat direct in de spotlights van klanten en investeerders.

Ben jij erbij als de winnaar bekend gemaakt wordt? Meld je dan hier aan voor XIC2016