Bedrijventerreinen Steenwijkerland behouden Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerreinen Steenwijkerland behouden Keurmerk Veilig Ondernemen

Geplaatst: 02-04-2019

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is dinsdagmiddag 2 april opnieuw toegekend aan vijf bedrijventerreinen in Steenwijkerland. Het gaat hierbij om de bedrijventerreinen Groot Verlaat en Dolderkanaal in Steenwijk, De Weijert/Schaarkampen in Vollenhove, Kanaalweg/Scheepsdiep in Blokzijl en de Boterberg in Oldemarkt. Het keurmerk is drie jaar geldig, dus de bedrijventerreinen zijn tot 2022 gecertificeerd.

Krachtige samenwerking
De krachtige samenwerking tussen gemeente Steenwijkerland, politie IJsselland-Noord, de brandweer, Business Club Steenwijkerland en ondernemers vormt de basis voor toekenning van dit keurmerk. Samen vormen zij de werkgroep KVO. Tijdens de audit door het KIWA in het kantoor van de Business Club Steenwijkerland werd duidelijk dat er de afgelopen drie jaar hard is gewerkt aan de veiligheid op de bedrijventerreinen.

Een prettige en veilige werkomgeving is een belangrijke randvoorwaarde voor ondernemers om goed te kunnen ondernemen en daarom is een structurele samenwerking tussen eerdergenoemde partijen erg belangrijk.

Niet alleen de samenwerking bleek goed, ook zijn er diverse maatregelen in de praktijk gebracht. Maatregelen waar de werkgroep betrokken bij is geweest is de realisatie van het cameratoezicht op de bedrijventerreinen in Steenwijk, het verbeteren van het maaibeleid en de verlichting. Een mooi bijkomend voordeel: leden van de Business Club Steenwijkerland op de gecertificeerde bedrijventerreinen ontvangen korting op hun verzekeringspremie.

Wensen toekomst
De auditor van het KIWA heeft de werkgroep niet alleen beoordeeld op de samenwerking en resultaten in de afgelopen drie jaar. Ook het plan van aanpak voor de komende drie jaar was een onderdeel van de audit. Wensen en uitdagingen voor de toekomst heeft de werkgroep nog genoeg. Thema’s voor de komende jaren zijn o.a. verbeteren kwaliteit bedrijventerreinen, aangifte doen op locatie en collectieve beveiliging. Bij de uitvoering van deze thema’s stelt de werkgroep werkgelegenheid, duurzaamheid en arbeidsmarktparticipatie centraal. Kortom, de werkgroep blijft werken aan bedrijventerreinen waar je als ondernemer graag gevestigd wilt zijn.

De projectleiding van dit project is in handen van de Business Club Steenwijkerland (BCS). Deze actieve club vertegenwoordigt ongeveer 230 ondernemers in Steenwijkerland. De leden van BCS zorgen voor meer dan 3000 arbeidsplaatsen in Steenwijkerland. Naast de samenwerking in het KVO-traject werkt BCS ook structureel samen met de gemeente op het gebied van accountmanagement en arbeidsmarktparticipatie.

Foto hercertificering KVO Steenwijkerland