Camera’s bij toegangswegen Groot Verlaat en Dolderkanaal/Novac/Hooidijk geplaatst

Camera’s bij toegangswegen Groot Verlaat en Dolderkanaal/Novac/Hooidijk geplaatst

Geplaatst: 06-09-2017

Onlangs zijn er camera’s bij de toegangswegen op de bedrijventerreinen Dolderkanaal, Novac en Groot Verlaat geplaatst. Deze camera’s zijn inmiddels operationeel. De officiële ingebruikstelling vindt begin september plaats.

De Business Club Steenwijkerland heeft zich, in samenwerking met de werkgroepen op de bedrijventerreinen, de afgelopen jaren ingezet om dit collectieve cameratoezicht te realiseren.

‘Dit ging zeker niet zonder slag of stoot en daarom is het voor ons een mijlpaal dat wij nu de officiële vergunning binnen hebben’, vertelt BCS-voorzitter Jurjen Helfrich. Met het realiseren van dit collectieve cameratoezicht bij de toegangswegen gaat er voor ondernemers een langgekoesterde wens in vervulling. De camera’s moeten bijdragen aan het structureel terugdringen van het aantal incidenten op deze bedrijventerreinen.

Business Club Steenwijkerland
De Business Club Steenwijkerland zet zich al jaren in voor een sterk ondernemersklimaat in Steenwijkerland. Kostenbesparing en het ‘verbinden van ondernemers’ zijn hierbij erg belangrijk.

‘Door cameratoezicht bij de toegangswegen te plaatsen, zijn niet alleen alle ondernemers beter beveiligd, maar is het ook nog eens een stuk voordeliger. Weer een voorbeeld van collectief voordeel van de Business Club Steenwijkerland’, zegt Jurjen Helfrich enthousiast.

Collectief cameratoezicht
Vanuit het Keurmerk Veilig Ondernemen-traject waren al tal van maatregelen uitgevoerd om de bedrijventerreinen veiliger te maken. Ook hebben ondernemers zelf veel maatregelen getroffen om hun bedrijven beter te beschermen door bijvoorbeeld beter hang- en sluitwerk te gebruiken, alarmopvolging in te stellen en cameratoezicht in te zetten.

De Business Club Steenwijkerland heeft gemerkt dat al deze maatregelen effect hebben, maar ook dat het nog beter kan. Om de extra slag te maken en het aantal inbraken verder te verlagen bleek collectief cameratoezicht noodzakelijk. Veel bedrijventerreinen in de regio zijn al voorzien van collectief cameratoezicht en Steenwijk mocht niet achterblijven.

Uitnodiging
De Business Club Steenwijkerland organiseert in samenwerking met de werkgroepen Groot Verlaat en Dolderkanaal twee bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wordt het cameratoezicht officieel in gebruik genomen. Een ‘mijlpaal’ voor deze snelgroeiende ondernemersvereniging in Steenwijkerland!

Andere onderwerpen
Naast de ingebruikname van het cameratoezicht, willen de gemeente Steenwijkerland en de Business Club Steenwijkerland u graag bijpraten over een aantal onderwerpen die voor u als ondernemer belangrijk (kunnen) zijn.

Datum bijeenkomsten

  • Bijeenkomst Groot Verlaat: 11 september van 16.00 uur – 18.00 uur bij autobedrijf Matter, Broekslagen 2 te Steenwijk
    /direct aanmelden
  • Bijeenkomst Dolderkanaal: 18 september van 16.00 uur – 18.00 uur bij Opel Rijkmans, Dolderweg 50 te Steenwijk.
  • / direct aanmelden

Programma
15.45 uur        Inloop
16.00 uur        Welkom door de werkgroep
16.05 uur        Officiële ingebruikname cameratoezicht + demonstratie!
16.30 uur        BCS gaat in gesprek met wethouder Brus (op 11 september) en burgemeester
                       Bats (op 18 september) over veilig en succesvol ondernemen in
                       Steenwijkerland.
17.00 uur        Praktijkervaringen van de wijkagent

Aansluitend is er volop de gelegenheid om bij te praten met uw collega-ondernemers onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.bcsteenwijkerland.nl