Daverend succes tijdens de eerste Horeca & Recreatie bijeenkomst!

Daverend succes tijdens de eerste Horeca & Recreatie bijeenkomst!

Geplaatst: 22-09-2023

Op donderdag 21 september vond de eerste avond plaats speciaal voor horeca, recreatie en verblijfsaccommodaties bij de Kluft in Ossenzijl. Met bijna 75 leden uit deze branches binnen de BCS, was het thema "Ont'moet'en is vrijblijvend, de regio vertelt" perfect gekozen. Meer dan 60 deelnemers werden geïnspireerd door boeiende verhalen.

 

Han Evers van MOL (Meenthe op Locatie), Henk Kranendonk (de Karre, Dicky Woodstock) en gastheer Oeds van den Berg (de Kluft, European Wetland Center in wording) namen iedereen mee in de wereld van hun bijzondere ideeën, out-of-the-box denken en doorzettingsvermogen. Juist in deze uitdagende tijden voor de branches werden de tips, trucs en vooral de positieve ondernemersvisies goed ontvangen.

 

Binnen de BCS wordt momenteel een werkgroep gevormd om de belangen van horeca, recreatie en verblijfsaccommodaties de komende 2 jaar te behartigen aan de hand van een speerpuntenplan. Tijdens deze bijeenkomst werd ondernemers gevraagd wat zij nog meer belangrijk vinden, om zo tot een duidelijke agenda te kunnen komen. Er waren overlappende punten en zeker nieuwe inzichten.

 

Enkele zaken die ondernemers belangrijk vinden, zijn onder andere:

- Het organiseren van een horeca- en recreatietour om elkaar beter te leren kennen.

- Problematiek rondom vervoer en taxi's in de regio.

- Afstemming van openingstijden.

- Het bevorderen van contact en kennisdeling onder jonge ondernemers.

- Waterplantenproblematiek en ontwikkelingen in toerismebelasting.

- Duurzaamheid.

- Meer interactie met de gemeente.

 

Na het officiële programma was er een gezellige borrel waar veel (nieuwe) contacten werden gelegd. Binnenkort wordt er een nieuwe datum gecommuniceerd voor de volgende bijeenkomst, specifiek gericht op horeca, recreatie en verblijfsaccommodaties. Uiteraard zijn ook andere BCS-leden altijd welkom!

21 9 5 21 9 1 21 9 2