De impact van cybercrime en de wet meldplicht datalekken

De impact van cybercrime en de wet meldplicht datalekken

Geplaatst: 21-06-2016

Namens Kennis Netwerk Steenwijkerland nodigen wij u graag uit voor de bijeenkomst 'de impact van cybercrime en de wet meldplicht datalekken' op 13 juli aanstaande.

Hoe krijgt u de cyberrisico's voor uw bedrijf in kaart en wat kunt u doen om de gevolgen van cybercriminaliteit zoveel mogelijk te beperken of te voorkomen? Wat moet u weten over de Wet meldplicht Datalekken? Zorg dat u geen slachtoffer wordt van cybercriminaliteit en tonnen of zelfs miljoenen euro's schade lijdt. Bezoek ons seminar en leer wat u kunt doen.

Het seminar is een vervolg op de bijeenkomst over Cyberrisk van september 2015 en valt binnen de cyclus 'Risico's: Eerst zien, dan vermijden'. Tijdens de cyclus wordt een aantal risico-aspecten belicht die je als ondernemer kan lopen. Kennis Netwerk Steenwijkerland organiseert deze cyclus in samenwerking met een aantal specialisten. De eerstvolgende sessie uit deze cyclus vindt plaats op woensdag 13 juli a.s.

Wat kunt u tijdens dit seminar verwachten?

U krijgt meer inzicht in cyberrisico's en er wordt uitleg gegeven over de impact van de Wet Meldplicht datalekken en wat de verplichtingen en acties zijn die deze wet met zich meebrengt. De presentatie zal worden verzorgd door Aon, een toonaangevende wereldwijde adviseur op het gebied van risicomanagement en makelaar in (her)verzekeringen.
 
De volgende onderwerpen worden behandeld:
•de maatregelen die u nu moet nemen om te voldoen aan de Wet meldplicht datalekken;
•de belangrijkste cyberrisico's en hoe u ze in beeld krijgt;
•risicobeheersing: stappenplan en praktische handvatten;
•zorgen voor het juiste draagvlak binnen uw organisatie voor effectieve cyberrisico-beheersmaatregelen.

Programma woensdag 13 juli

16.30 uur: Ontvangst
17.00 uur: Cyberrisico's
•Jolanda Bron, Directeur Aon Regio Noordoost Nederland
•Martijn Schakelaar, Aon Cyber Team Nederland
17.45 uur: Pauze
18.00 uur: Privacy-informatie en Datalekken
•Wessel Exterkate, Risk Management Consultant AON
18.45 uur Afronding met hapje en drankje

Locatie MTH, Lindehof 12 in Steenwijk

Benieuwd of u de risico's goed in beeld heeft en of u 'klaar bent' voor de Wet Meldplicht Datalekken? U bent van harte welkom! Wij verwachten net als voorgaande keren tot interessante en inhoudelijke discussies te komen.

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vooral gericht op ondernemers en directeuren/managers die het waarborgen van de continuïteit van hun bedrijf als belangrijkste taak zien. Aanmelden kan via de website van Kennis Netwerk Steenwijkerland, www.kennisnetwerksteenwijkerland.nl. Volg het menu 'Aanmelding'. Deelname is gratis. Mocht het aantal aanmeldingen het toegestane aantal deelnemers overschrijden, dan hebben Financieel Participanten van KNS en genodigden van Aon en MTH voorrang boven andere belangstellenden.