De Uitdaging matcht accountants met penningmeesters

De Uitdaging matcht accountants met penningmeesters

Geplaatst: 18-05-2017

Steenwijkerland – Onder de titel “De penningmeester van de club! Leuker kunnen we het niet maken…” verzorgen drie accountantskantoren uit Steenwijkerland een workshop voor verenigingen en stichtingen. Deze vindt plaats op woensdagavond 24 mei a.s., aanvang 19.30 uur in Activiteitencentrum De Korf in Steenwijk. 

Tijdens de start van de Steenwijkerlandse Uitdaging kwamen al de eerste aanvragen van maatschappelijke organisaties binnen voor een match met het bedrijfsleven. Eén van de aanvragen was ondersteuning bij het penningmeesterschap van verschillende wijkverenigingen. De accountantskantoren H.J. Doornbos Accountants, Accountantskantoor Kreulen en MTH accountants & adviseurs speelden daar mooi op in. Zij bieden in samenwerking met Timpaan Welzijn nu een workshop aan. Hier zal ingegaan worden op onderwerpen als de administratie, een jaarrekening, de belastingdienst, ANBI, beloning van vrijwilligers, bestuurdersaansprakelijkheid.

De Steenwijkerlandse Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van Materialen (meubels, spullen), Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en Middelen (geld). “We zijn een ondernemersnetwerk dat dóet”, vertelt projectmanager Alex de Ruiter. “We stimuleren bedrijven om MBO, maatschappelijk betrokken ondernemerschap, te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in Steenwijkerland te ondersteunen. Het aanbod van de drie accountantskantoren is een prachtig voorbeeld van MBO en Timpaan heeft de vragen van de maatschappelijke organisaties perfect gebundeld. Petje af!”

Opgeven kan tot 22 mei via k.bennink@timpaanwelzijn.nl, maar vol is vol. Meer informatie over de Uitdaging op www.steenwijkerlandseuitdaging.nl.