Eerste masterclass een succes

Eerste masterclass een succes

Geplaatst: 24-05-2017

Het verbinden van kennis is één van de vier speerpunten in de visie van het BCS-bestuur richting 2020. Het BCS bestuur gelooft namelijk dat door het verbinden van kennis het ondernemend vermogen toeneemt. Het organiseren van een masterclass was één van de concrete acties voor 2017 en werd mogelijk door de subsidie ‘ondernemend noaberschap’ van de provincie Overijssel.

Op donderdag 18 mei was het dan zo ver. Bijna 30 ondernemers gingen in het auditorium van Polak hands-on aan de slag gegaan tijdens de workshop Business Modelling. De ondernemers hebben geleerd hoe zij hun huidige businessmodel kunnen innoveren. Michiel Hoogenboom reikte hiervoor diverse visuele tools aan en zorgde ervoor dat de ondernemers aan het eind de workshop konden werken met deze tools.

Allemaal ontwerpers
Het ‘ontwerp denken’ stond centraal tijdens deze masterclass. Dat klinkt creatief en dat was het ook. Door het Business Model Canvas toe te passen, kregen de ondernemers een helder beeld van waar zijn en het bedrijf staan. Toen dat helder was, werd er gekeken naar innovatiemogelijkheden. Wat zien we in de wereld om ons heen gebeuren waar we op in kunnen spelen?

De samenstelling van de groep was zeer divers, maar of je nu eigenaar bent van een startup of als manager voor een grote organisatie werkt, alle business modellen dienen (kunnen) continu vernieuwd te worden.

Klik hier voor de presentatie van Michiel Hoogenboom.

Klik hier voor een aantal foto's van de masterclass.