Eerste training MKB GW een succes

Eerste training MKB GW een succes

Geplaatst: 14-07-2016

Sinds mei 2016 biedt de Intergemeentelijke sociale dienst (IGSD) een aantal kandidaten de training ‘MKB Goed Werknemerschap’ aan. Voor de eerste training waren 19 kandidaten geselecteerd, waarvan er inmiddels 15 werkzoekenden gediplomeerd zijn. Begin juni hebben wij in een nieuwsbrief de werkzoekenden aan u voorgesteld. Het resultaat is geweldig. Van de 19 deelnemers zijn er inmiddels 16 aan de slag. 11 deelnemers hebben een betaalde baan, 4 hebben een werkervaringsplek (WEP) en 1 geslaagde is een eigen bedrijf begonnen.

Accountmanager John Moes is bijzonder gelukkig met dit resultaat: ‘Het is een groter succes geworden dan we hadden durven hopen! Dat smaakt naar meer. We zijn op dit moment nieuwe kandidaten aan het selecteren, zodat we na de zomervakantie een nieuwe groep kunnen starten voor de cursus MKB Goed Werknemerschap. We hopen hier een doorlopend succes van te maken!’

BCS zal na de zomer opnieuw de geslaagde kandidaten in een nieuwsbrief aan u voorstellen.

Vragen of opmerkingen?
Wij zijn graag uw eerste aanspreekpunt, ook als het gaat om arbeidsparticipatie. Onze accountmanager Gerdi de Vries helpt u graag verder. Gerdi is bereikbaar via Gerdi@bcsteenwijkerland.nl of 06-53250351.

MKB Goed Werknemerschap
De IGSD biedt sinds mei 2016 een aantal kandidaten de training 'MKB Goed Werknemerschap' aan. Wanneer een kandidaat deze training met een positief resultaat heeft afgerond, ontvangt hij/zij de pas 'Goed Werknemerschap'.  De pas geeft aan dat de potentiele werknemer de basisvaardigheden (sociale- en arbeidsvaardigheden, leerhouding en motivatie) voldoende beheerst.

Wat levert de pas MKB Goed Werknemerschap u als werkgever op?
De pas MKB Goed Werknemerschap is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven. Deze pas levert u als werkgever het volgende op: 

  • Medewerker met basisvaardigheden
    U weet dat als een (potentiele) medewerker in het bezit is van deze pas, hij/zij de verschillende basisvaardigheden voldoende beheerst. Denk hierbij aan, op tijd komen, kunnen omgaan met kritiek en hiërarchie, motivatie en persoonlijke hygiëne. 
  • Inzicht
    Het bijbehorende assessment geeft u inzicht in het functioneren van de kandidaat op de vier toetsingsonderdelen. Dit inzicht kan u helpen in de coaching en aansturing van uw medewerker.

    Kortom, de pas geeft u als werkgever de garantie dat er geïnvesteerd wordt in gemotiveerd personeel dat goed in de organisatie past.