Glasvezelnetwerken RENDO verder onder RENDO Fiber

Glasvezelnetwerken RENDO verder onder RENDO Fiber

Geplaatst: 06-04-2021

De samenwerking tussen RENDO B.V. en DELTA Fiber Netwerk B.V., genaamd “RENDO Buitenaf”, gaat per april 2021 verder onder de joint venture RENDO Fiber B.V. De glasvezelnetwerken van Glasvezel De Wolden B.V. en RE-NET Hoogeveen B.V. zijn ook opgenomen in RENDO Fiber B.V. De veranderingen hebben geen invloed op de dienstverlening aan bestaande klanten. Het huidige contract blijft ongewijzigd en de diensten worden geleverd over hetzelfde glasvezelnetwerk. DELTA Fiber Netwerk opereerde voorheen onder de naam Glasvezel buitenaf, de netwerkpartij die in een groot deel van Nederland glasvezelnetwerken aanlegt en beheert. Voor de aanleg van glasvezel in Overijssel en Drenthe werken zij samen met netwerkbeheerder RENDO. Dit deden zij onder de naam RENDO Buitenaf.

Over DELTA Fiber Netwerk
DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelpartijen in Nederland. Ruim 800.000 woningen en bedrijven hebben toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. De ambitie van het bedrijf is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk adressen van snelle dataverbindingen te voorzien. Voor het einde van 2021 wil DELTA Fiber in Nederland 1 miljoen huishoudens en bedrijven hebben aangesloten.

Onafhankelijk open netwerk
DELTA Fiber Netwerk biedt een open netwerk aan. Naast de eigen merken, DELTA en Caiway zijn ook andere telecomaanbieders welkom op het glasvezelnetwerk. DELTA Fiber Netwerk heeft de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot snel internet, met keuze uit meerdere telecomaanbieders. DELTA Fiber is het moederbedrijf van de aanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber is eigendom van de Zweedse investeerder EQT, inmiddels de grootste investeerder in glasvezelinfrastructuur van Noord-Europa.