Grip op de weg

Grip op de weg

Geplaatst: 26-10-2017

Exclusief voor (bedrijven met) vrachtwagenchauffeurs in Steenwijkerland: een antislipcursus voor een lage prijs en gelijk punten verdienen punten voor de Code 95!

Remmen op een natgeregend en daardoor glad wegdek, een noodstop maken bij 50 kilometer per uur, een onverwacht scherpe bocht indraaien en toch je vrachtwagen onder controle weten te houden. Kortom, wilt u (uw medewerkers en/of uw collega’s) uw rijvaardigheid een grote beurt geven? Meld u dan aan voor deze gratis antislipcursus.

Deelname antislipcursus
Veel inwoners van en bedrijven in Steenwijkerland gingen u al voor en volgden de gratis antislipcursus. Wegens de vele positieve reacties van de voorgaande deelnemers heeft de gemeente Steenwijkerland weer slipcursussen ingekocht bij het NIV in Meppel, nu voor vrachtwagenchauffeurs. Voor de trainingen wordt een eigen bijdrage van € 50,- per deelnemer gevraagd. De trainingen vinden plaats in december en januari. Na afloop van de training worden zeven punten theorie geregistreerd bij het CCV/CBR voor de nascholing Code 95.

Het programma
De training kost u een volledige werkdag en vindt plaats in Meppel. Het NIV vraagt u uw eigen vrachtwagen mee te nemen. De dag begint met een theorieles over o.a. de gevolgen van massa en snelheid, reactietijd / remweg en verkeersinzicht. Daarna is er een praktijkles over spiegelafstelling, een noodstop op stroef en nat wegdek en tot slot bermsimulatie. Na een geheel verzorgde lunch begint u eerst weer met een theorieles over onder meer de bandencontrole en Het Nieuwe Rijden. Daarna gaat u weer de baan op in een les over banden, bochten, uitwijken en afstand houden. De deelnemers ontvangen een certificaat.

Voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht bij het NIV via planning@niv.nu of telefonisch via 0342-424357 o.v.v. antislipcursus bedrijven Steenwijkerland.