Heeft uw bedrijf ook last van spanningsdips in het elektriciteitsnetwerk?

Heeft uw bedrijf ook last van spanningsdips in het elektriciteitsnetwerk?

Geplaatst: 05-02-2018


Het is alweer een aantal jaren geleden dat Steenwijkerland werd getroffen door een meerdaagse stroomstoring, maar een aantal bedrijven ondervinden nog regelmatig storingen door spanningsdips in het elektriciteitsnet. Bent u één van deze bedrijven? Wij vernemen het graag.

Steenwijk zit aan het eind van het elektriciteitsnet. Er is geen gesloten ring, zoals dat in de meeste plaatsen in Nederland wel het geval is. Hierdoor ontstaan soms kleine dips in het elektriciteitsnet (onder beheer Tennet).

Gerben de Boer, directeur van Kornelis Caps & Closures geeft aan: wij ondervinden veel hinder van deze spanningsdips in het elektriciteitsnet, ook al gaat het maar om een dip een milliseconde. De software van onze machines heeft last van deze dips, waardoor er storingen in de machines ontstaan en het productieproces stil komt te staan. Een schadepost die wij graag willen voorkomen. In 2017 heeft Kornelis Caps & Closures 24 spanningsdips gehad.

De Business Club Steenwijkerland zet in op de volgende twee items:

  1. Lobby voor een betere (ring)infrastructuur
    Tijdens het bezoek van gedeputeerde Traag in oktober 2017 heeft BCS dit probleem nogmaals onder de aandacht gebracht. De provincie heeft toegezegd om samen met de gemeente Steenwijkerland en BCS een lobby te starten om de problemen m.b.t. het elektriciteitsnetwerk opnieuw onder de aandacht te brengen in Den Haag.

  2. Maatregelen om dips in netwerk op te vangen
    Bedrijven kunnen zelf maatregelen treffen om de dips in het elektriciteitsnet op te vangen. Dit kan bijvoorbeeld door het instaleren van een noodstroomvoorziening (UPS). Deze oplossingen zijn kostbaar, maar veel sneller en voordeliger te realiseren dan een ring-netwerk.

Inventarisatie
Wij willen inventariseren welke bedrijven nog steeds problemen ondervinden van het elektriciteitsnetwerk en/of het realiseren van een noodstroomvoorziening overwegen. 
Graag vernemen wij dit via info@bcsteenwijkerland.nl.