Informatie corona ondernemers Steenwijkerland

Informatie corona ondernemers Steenwijkerland

Geplaatst: 13-03-2020

Over de aanpak van het coronavirus worden landelijk en regionaal afspraken gemaakt. Het RIVM en de GGD zijn daarin leidend. Mocht er sprake zijn van besmetting in Steenwijkerland, dan wordt afhankelijk van de situatie gekeken welke maatregelen eventueel genomen moeten worden. Die kunnen verschillend zijn en hangen bijvoorbeeld af van de omvang ervan. Ondernemers kunnen op de site van de RVO (Rijksdienst voor ondernemers en Rijksoverheid) informatie vinden speciaal voor ondernemers. De instanties zijn alert en houden ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Overigens is op de website van het RIVM veel informatie te vinden over het coronavirus. Zijn er vragen, dan is dat een belangrijke informatiebron.

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/vraag-en-antwoord/aanvragen-werktijdverkorting-en-ww-uitkering-personeel

 https://www.uitvoeringarbeidsvoorwaardenwetgeving.nl/mozard/!suite09.scherm1089?mWfrs=52861&mNch=57c7z3dybl

 https://www.mkb.nl/corona

 https://www.steenwijkerland.nl/Over_Steenwijkerland/Nieuws/Actualiteiten/Coronavirus

Waar kan ik als ondernemer terecht voor vragen?
Heeft u als ondernemer vragen die niet worden beantwoord op deze website? Dan kunt u contact opnemen met het Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117. Hier kunt vragen stellen over voorraden, personeel, financiële impact en het aanvragen van werktijdverkorting. Dit gratis nummer is op werkdagen geopend van 08:30 tot 17:00 uur. Ondernemers kunnen ook terecht op de website van KVK.

Werkgroep Steenwijkerland
Inmiddels is er een werkgroep geformeerd met ondernemers ivm invloed Corona op het bedrijfsleven. Hierbij aangesloten zijn Business Club Steenwijkerland Theo Bouius, Kop Top Roel van den Hoorn, Michiel Sweere voorzitter KHN Steenwijkerland, Auke Oosterhoff MKB Midden en Jeannette Los accountmanager Bedrijven.

Theo Bouius
Accountmanager Business Club Steenwijkerland
theo@bcsteenwijkerland.nl
06-27028786

Roel van Hoorn
Voorzitter KopTop
roel@weerribben.nl
06-54953882

Michiel Sweere
Voorzitter KHN, Steenwijkerland
michiel@destrandhoeve.nl
06-47676407

Auke Oosterhoff
MKB Midden
oosterhoff@vno-ncwmidden.nl
 

Jeannette Los
Accountmanager Bedrijven
06-32453932
Jeannette.los@steenwijkerland.nl
06-32453932
Facebook en Twitter @JeannetteLos