Jonge bedrijfsopvolgers investeren in familiebedrijf

Jonge bedrijfsopvolgers investeren in familiebedrijf

Geplaatst: 01-08-2017

Jonge bedrijfsopvolgers moeten investeren om de continuïteit van hun familiebedrijf te waarborgen. De nieuwe investeringspremie ‘Jonge Bedrijfsopvolgers’ van Provincie Overijssel biedt hen die mogelijkheid. Zo kunnen de ondernemers anticiperen op marktontwikkelingen, innoveren en de concurrentiepositie versterken. Deze regeling is uniek in Nederland.

Bedrijfsopvolgers, jonger dan 41 jaar, die minder dan twee jaar geleden het familiebedrijf hebben overgenomen van een familielid komen in aanmerking voor deze investeringspremie. In totaal is daarvoor 600.000 euro beschikbaar. Met een maximum van 20.000 euro per aanvrager. De regeling is per 24 juli 2017 beschikbaar en loopt tot eind 2019.


Eerste in Nederland

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: ‘Familiebedrijven vormen de ruggengraat én banenmotor van onze regionale economie. Provincie Overijssel faciliteert familiebedrijven bij de groei en de vernieuwing van hun onderneming, het inrichten van de bestuursstructuur en de bedrijfsopvolging. Zo kunnen zij zich blijven ontwikkelen. Deze investeringspremie voor jonge bedrijfsopvolgers, de eerste in Nederland!,  is een flinke steun in de rug.’

/lees verder