Kenniskaravaan Steenwijkerland start op 9 oktober met ondernemers

Kenniskaravaan Steenwijkerland start op 9 oktober met ondernemers

Geplaatst: 17-09-2018

Op dinsdagavond 9 oktober start de Kenniskaravaan in Steenwijkerland. Vrijwilligers van een club, vereniging, stichting of bewonersinitiatief in heel Steenwijkerland kunnen dan deelnemen aan één van de drie workshops.  De workshops worden gegeven door ondernemers en bedrijven uit Steenwijkerland, daartoe uitgedaagd door de Steenwijkerlandse Uitdaging. Voor het vervolg op deze start zoekt de Steenwijkerlandse Uitdaging ondernemers die hun kennis en ervaring willen inzetten voor maatschappelijke organisaties. De start is op dinsdag 9 oktober in MFC De Burght in Vollenhove, aanvang 19.15 uur.

Vrijwilliger zien zich geregeld voor allerlei uitdagingen gesteld: Hoe gaan we om met de hoge exploitatiekosten van ons gebouw? Hoe verbeteren we op een plezierige manier de interne communicatie? Hoe komen we financieel verder met ons initiatief? Hoe…  Kortom, allerlei thema’s die vrijwilligers in deze snel veranderende samenleving voor uitdagingen stellen.

Voor die uitdagingen delen ondernemers en bedrijven uit Steenwijkerland graag hun kennis en ervaring.  Zo verzorgt Patrick Ploeger (VIPD) tijdens de Kenniskaravaan een workshop over de invloed van gedrag op communicatie binnen groepen. Architect Arjon Ringerwöle (Ar|chitectuur) en aannemer Henk de Boer (E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf) geven hun kijk op wat goed onderhoud van dorpshuizen, wijkcentra en clubgebouwen kan opleveren. En Anton Koops (Koops Bedrijfsadvies & Coaching) belicht hoe je crowdfunding kunt inzetten voor je initiatief.

Na de start op 9 oktober worden regelmatig workshopavonden georganiseerd mmv ondernemers. Zo verzorgt Marcel Doeve (Doeve MKB-Advies) op 20 november een workshop over hoe je een vrijwilligersorganisatie meer ondernemend kunt maken en geeft Martin van ’t Veen (BijzonderDruk) op 15 januari zijn kijk op onlinemedia. Ondernemers die ook een bijdrage willen leveren kunnen contact opnemen met Alex de Ruiter, alex@steenwijkerlandseuitdaging.nl of 06-888 05210.