KVO avondschouwen

KVO avondschouwen

Geplaatst: 21-02-2023

Maandagavond 20 februari zijn de KVO avondschouwen op de bedrijventerreinen Eeserwold, Groot Verlaat, Dolderkanaal en de Boterberg (Oldemarkt) uitgevoerd. Deze schouwen zijn onderdeel van de activiteiten om het keurmerk veilig ondernemen te behouden. Deze wordt 2 keer per jaar uitgevoerd, in daglicht en in de avondsituatie.

De schouwen zijn uitgevoerd door vertegenwoordigers van de gemeente, politie, BCS en ondernemers. Specifiek was er tijdens deze schouwen aandacht voor ondermijnende criminaliteit en verlichting. De schouwen zijn uitgevoerd in een opvallende politiebus en hierdoor is de werkgroep onderweg meerdere keren aangesproken door voorbijgangers.

De bedrijventerreinen lagen er over het algemeen netjes bij. De openbare verlichting was goed. Er zijn slechts een paar defecte lantaarnpalen gezien. Wel viel het op dat veel bedrijfspanden zelf geen verlichting hebben. Hierdoor hebben inbrekers meer gelegenheid om ongezien hun gang te gaan. Hetzelfde geldt voor hekwerken. Er zijn redelijk veel bedrijven die geen hekwerk om hun pand hebben staan. Een hekwerk is voor inbrekers een extra barrière en daarom het overwegen waard. Tijdens de schouwen zijn een aantal ‘verdachte panden’ genoteerd, waar de gemeente en politie verder onderzoek naar gaan doen.

De KVO werkgroep blijft continu samenwerken aan een kwalitatieve- en veilige uitstraling van de bedrijventerreinen in Steenwijkerland. De avondschouwen in Blokzijl en Vollenhove vinden op korte termijn plaats.

Heeft u vragen of opmerkingen over één van de bedrijventerreinen, de schouw of het KVO keurmerk? Laat het ons weten.

kvo schouw

Op de foto een afvaardiging van de werkgroep Eeserwold.