Leerlingen RSG Tromp Meesters behalen heftruckcertificaat

Leerlingen RSG Tromp Meesters behalen heftruckcertificaat

Geplaatst: 07-05-2018

Op vrijdag 6, 13 en 20 april hebben in totaal 22 leerlingen van het praktijkonderwijs examen mogen doen voor het Veiligheidscertificaat voor de heftruck. Zij kregen ’s morgens een stukje theorie over de heftruck, de ARBO en wetgeving. En daarna was de praktijk aan de beurt.

Parcours afleggen
De leerlingen kregen uitleg van instructeur Harry Thomas op het terrein van Langhout Heftrucks (Heftrucks Steenwijk is hier een onderdeel van) in Franeker. Ze moesten na een grondige check van de heftruck achtereenvolgens een parcours afleggen in voorwaartse en achterwaartse richting. Toen ze een beetje in de gaten hadden hoe het rijden op een heftruck nu precies werkt kwamen er allerlei opdrachten met pallets, pionnen en balken. De spanning en de concentratie was zichtbaar van de gezichten af te lezen maar uiteindelijk is iedereen geslaagd.

Deelnemers
De deelnemende leerlingen: Daniel Huis in ’t Veld, Mark Posthumus, Mike Sasse, Eline Gorter, Djardo Hoekstra, Mitchell Vaartjes, Daan Rusthoven, Mike van Limburg, Fernando van Swaal, Dennis Lahuis, Dawid Jozefiok, Ivor Knol, Enrico Kat, Kevin Lem, Djarno Kroeze, Rinkie Kallenkoot, Rik Biemold, Nick Boven, Henk Jan Gaal en Anas Mohamed Ahmed.

180507 Leerlingen pro behalen heftruckcertificaat