MKB Goed Werknemerschap

MKB Goed Werknemerschap

Geplaatst: 03-10-2016

De Intergemeentelijke sociale dienst (IGSD) heeft als motto ‘Samen werken aan werk’. Om de kandidaten zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt kunnen kandidaten van de IGSD deelnemen aan de training MKB Goed Werknemerschap. Wanneer een kandidaat deze training met een positief resultaat afrond, ontvangt hij/zij de pas 'Goed Werknemerschap'.  Wat ons betreft een goede ontwikkeling. De pas geeft namelijk aan dat de potentiele werknemer de basisvaardigheden (sociale- en arbeidsvaardigheden, leerhouding en motivatie) voldoende beheerst.

Een week lang moeten de deelnemers een pittig programma doorlopen met diverse activiteiten. Denkt u hierbij aan het in elkaar zetten van plastic doppen en het maken van elektrische bedrading gemaakt voor schuifdaken.

De deelnemers worden tijdens deze activiteiten beoordeeld op de volgende vier basisvaardigheden:

mkb gw

 

Wat levert MKB Goed Werknemerschap u als werkgever op?
De pas MKB Goed Werknemerschap is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven.
Deze pas levert u als werkgever het volgende op:

  • Medewerker met basisvaardigheden
    U weet dat als een (potentiele) medewerker in het bezit is van deze pas, hij/zij de verschillende basisvaardigheden voldoende beheerst. Denk hierbij aan, op tijd komen, kunnen omgaan met kritiek en hiërarchie, motivatie en persoonlijke hygiëne.  
  • Inzicht
    Het bijbehorende assessment geeft u inzicht in het functioneren van de kandidaat op de vier toetsingsonderdelen. Dit inzicht kan u helpen in de coaching en aansturing van uw medewerker.

Kortom, de pas geeft u als werkgever de garantie dat er geïnvesteerd wordt in gemotiveerd personeel dat goed in de organisatie past.