ZomerOndernemer tijdens deze zomervakantie

ZomerOndernemer tijdens deze zomervakantie

Geplaatst: 20-06-2019

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar in de regio van Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Westerveld, gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Het project laat jongeren ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training waarbij de jongeren alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Deelnemer 2018
Hallo allemaal, ik ben Jan-Maarten Kreulen uit Steenwijk en ik heb vorig zomer mee gedaan aan ZomerOndernemer. Het leuke aan ZomerOndernemer is dat je in hele korte tijd goed gaat nadenken wat je met je bedrijf wilt en hoe je dit gaat aanpakken. Je krijgt hier professionele begeleiding bij, die echt betrokken is en het beste uit jou willen halen. Ook bouw je echt een band op met je 'mede-ondernemers' en dit netwerk is heel waardevol voor de start van je onderneming. Dankzij ZomerOndernemer heb ik een vliegende start kunnen maken met mijn bedrijf! En ook letterlijk een vliegende start want ik maak namelijk drone-opnames.

Gratis deelname
Dankzij de steun van landelijke sponsoren waaronder Rabobank en bijdrages vanuit gemeentes Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Westerveld is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In iedere regio is er plek voor maximaal 30 deelnemers.