Ontwikkelperspectief bedrijventerreinen Steenwijkerland

Ontwikkelperspectief bedrijventerreinen Steenwijkerland

Geplaatst: 26-04-2022

In de gemeente Steenwijkerland is het aantal beschikbare bedrijfskavels in de afgelopen paar jaar snel is afgenomen. Daarmee bestaat het risico dat de gemeente ondernemers met een uitbreidingsvraag niet meer kan faciliteren. In enkele kernen is er bovendien al geen aanbod meer beschikbaar voor de zeer lokaal georiënteerde ruimtevraag. In samenwerking met de Business Club Steenwijkerland oriënteert de gemeente zich daarom op het realiseren van extra ontwikkelruimte. Daarvoor is het belangrijk dat de gemeente inzicht krijgt in de kwantiteit en kwaliteit van de ruimtevraag: wat is de behoefte op (middel)lange termijn, wat voor type kavels worden er dan gezocht en in welke kernen doet deze behoefte zich voor? Om daar inzicht in te krijgen, heeft de Business Club Steenwijkerland recent een enquête uitgevoerd onder het bedrijfsleven in de gemeente. De gemeente heeft de Stec Groep gevraagd om de resultaten hiervan te analyseren en aanvullend een eigen verdiepende analyse van de ruimtevraag uit te voeren. 

Bekijk hier het rapport opgesteld door Stec Groep:

Verkenning ruimtebehoefte bedrijventerreinen. 

Hoe nu verder?
De west Overijsselse gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Zwartewaterland, Zwolle, Steenwijkerland en de provincie Overijssel hebben in de bestuursovereenkomst programmering bedrijventerreinen West Overijssel afspraken gemaakt over het ontwikkelen van bedrijventerreinen. Deze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Het onderzoek 'verkenning ruimtebehoefte bedrijventerreinen' dient als onderbouwing voor het maken van nieuwe bestuursafspraken. De kracht van het rapport is de onderbouwing vanuit het bedrijfsleven. Gezamenlijk wordt ingezet op het ontwikkelen van nieuwe bedrijventerreinen in Steenwijkerland. 

Onderbouwing bedrijfsleven
De onderbouwing vanuit het bedrijfsleven is erg belangrijk voor het maken van nieuwe bestuursafspraken. Heeft u het onderzoek over de ruimtevraag nog niet ingevuld en heeft u wel behoefte aan extra ruimte, vul dit onderzoek dan alsnog in. 
Dit kan via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/G67L6FG 

Uw behoefte wordt dan alsnog meegenomen in de onderbouwing van de ruimtevraag van ondernemers in Steenwijkerland.