Opbrengst Gouden Knopentocht Rotaryclub Steenwijk voor Zonnekamp

Opbrengst Gouden Knopentocht Rotaryclub Steenwijk voor Zonnekamp

Geplaatst: 12-07-2017

Steenwijk – Gisteravond was de heuglijke uitreiking van een cheque van € 1000,- door de voorzitter van Rotaryclub Steenwijk, Karin Kranendonk, aan de bewoners van Zonnekamp. Het is de opbrengst van de door Rotaryclub Steenwijk op Hemelvaartsdag georganiseerde Gouden Knopentocht 2017 en het resultaat van een match door de Steenwijkerlandse Uitdaging.

In Zonnekamp bleek dit voorjaar grote behoefte aan een Beleef-TV. Dit is feitelijk een hele grote I-Pad op een tafel, waarmee spellen kunnen worden gespeeld en (historische) situaties kunnen worden beleefd. Vrijwilligster Jannie de Vries: “Bewoners kunnen daarmee spelenderwijs de hersenen trainen en fitter blijven in de motoriek. Dat is erg belangrijk”.  Er werden al heel wat knieperties gebakken en verkocht om geld in te zamelen voor de aanschaf van een Beleef-TV, maar dat was nog niet voldoende. Namens de vrijwilligers deed mevrouw De Vries daarom een aanvraag bij de Steenwijkerlandse Uitdaging. Ondernemer Henk Alberts van de matchgroep van de Steenwijkerlandse Uitdaging ging deze uitdaging aan en matchte Rotaryclub Steenwijk met Zonnekamp.

De verwachting is dat de Beleef-TV in Zonnekamp in het najaar beschikbaar is. Eén van de eerste activiteiten die dan te zien zal zijn is een film van de Gouden Knopentocht uit begin jaren ’60.