Peter Millenaar van Agrifac Ondernemer van het Jaar in Steenwijkerland

Peter Millenaar van Agrifac Ondernemer van het Jaar in Steenwijkerland

Geplaatst: 11-11-2017

Algemeen directeur Peter Millenaar van Agrifac Machinery aan de Eesveenseweg in Steenwijk is vrijdagavond Ondernemer van het Jaar 2017 van de gemeente Steenwijkerland geworden.

De in Nijeveen woonachtige Millenaar zag bijna tien jaar geleden perspectief in een nieuwe onderneming als voortzetting van Cebeco Projects, dat op deze locatie in economisch zwaar weer verkeerde. De gemeente Steenwijkerland stak haar nek uit door het vastgoed aan te kopen, waardoor de werkgelegenheid behouden bleef. ‘Een prachtig voorbeeld van publiek-private samenwerking’, aldus Theo Bouius namens de jury.

Op dit moment is de productie vertienvoudigd, is het vastgoed in eigendom verkregen, wordt er een imposante nieuwbouw gepleegd en biedt Agrifac werkgelegenheid aan ruim 150 medewerkers. Bouius: ’Voorwaar een prestatie die er zijn mag.’


Spuitmachines en bietenrooimachines

Agrifac is producent van spuitmachines en bietenrooimachines. De focus ligt met name op spuitmachines, waarvan de assemblage in Steenwijk plaatsvindt. Vanuit Steenwijk wordt de Europese markt bediend. Daarnaast zijn er verkoopkantoren in Engeland en Australië.


Zonne-energie

Bouius merkte in zijn toespraak op, dat de huidige nieuwbouw wordt uitgevoerd met behoud van het industriële erfgoed van het markante gebouw. Bovendien wordt de duurzaamheid geborgd door de energievoorziening te regelen via zonne-energie. Agrifac is maatschappelijk betrokken door werkervaringsplaatsen aan te bieden via een samenwerking met NoordWestGroep-IGSD en ondersteunt als sponsor diverse activiteiten in Steenwijkerland.

Peter Millenaar zelf geeft volgens het juryrapport niet alleen op ’bezielende wijze’ leiding aan het bedrijf maar maakt zich als bestuurder ook sterk voor diverse sportclubs en -organisaties (voetbal, roeien en wielrennen).


Vijfkoppige jury

De uit vijf personen gevormde jury van deze negentiende verkiezing bestond uit Alfred Peterson (hoofd Economie en Cultuur van de provincie Overijssel), Harm Vredenburg namens de Businessclub Steenwijkerland, vertegenwoordigers van de initiatiefnemers Rabobank (Theo Bouius) en Boom uitgevers Nieuwsmedia (Henk Ymker), alsmede de winnaar van vorig jaar, Jac Sars, directeur-eigenaar van De Weerd Specerijen en J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij.