Prinsjesdagontbijt een groot succes

Prinsjesdagontbijt een groot succes

Geplaatst: 22-09-2016

Traditiegetrouw vindt het prinsjesdagontbijt Steenwijkerland de dag na Prinsjesdag plaats in de Grote Kerk in Steenwijk. Hoofdspreker deze ochtend was stand-up filosoof, ideeënbedenker, boardroom sparring partner en organizonderdeskundige Martijn Aslander.

Nooit af
Thema van zijn lezing was ‘Nooit Af’. Als we met elkaar zouden accepteren dat dingen continu veranderen en dus nooit af zijn, dan stimuleert dit ontwikkelingen en innovatie.  Een inspirerende lezing, waarin duidelijk werd dat beleid maken geen zin heeft, het niet erg is om af en toe ‘aan te klooien’ en cijfers van het CBS al achterhaald zijn als ze zijn gepubliceerd.

Burgemeester ambassadeur
BCS bestuurslid Alko Tolner mocht als dagvoorzitter de kersverse burgemeester een aantal prikkelende stellen. Burgemeester Bats gaf aan feeling te hebben met ondernemers. Hij wil graag een ambassadeur van ondernemend Steenwijkerland zijn.

Verkiezing mooiste hoed
Nieuw dit jaar was de verkiezing van de mooiste hoed. De organisatie, bestaande uit gemeente Steenwijkerland, Kennisnetwerk Steenwijkerland, Zelfstandig met Elkaar en Business Club Steenwijkerland, had de ondernemers verzocht om een mooie hoed op te zetten.
Uiteindelijk hadden 28 vrouwen een mooie hoed opgezet. De mooiste was van Ellen Groen, omdat die volgens jurylid Agaath Baltussen de meest stijlvolle was.
Als er een originaliteitsprijs geweest zou zijn, was deze zeker naar de Kringloopwinkel zijn gegaan.
De dames van de Kringloopwinkel hadden een zelfgemaakt exemplaar opgezet, waar de breinaalden nog in zaten. 

Foto's
Jan Vredenburg heeft foto's gemaakt tijdens het prinsjesdagontbijt. Deze foto's zijn hier te bekijken.