Actieplan Werk - 16 september Meeting over Stapelbanen

Actieplan Werk - 16 september Meeting over Stapelbanen

Geplaatst: 09-09-2021

UITNODIGING VOOR 16 SEPTEMBER

Dé oplossing voor úw vraag om goed geschoold personeel
Een stapelbaan kan dé oplossing zijn om de krapte en mismatch op de arbeidsmarkt op te lossen. Wat kan het u als werkgever bieden? Hoe werkt de innovatieve puzzelmodule in de praktijk?
Daarover willen we het met u hebben op donderdag 16 september 2021. Bent u erbij? 

De uitdaging
Grote arbeidstekorten remmen de economische groei in onze regio. Eén op de drie bedrijven kan geen geschikt personeel vinden. De coronacrisis heeft dit tekort niet opgelost. Sterker: de arbeidsmarkt is uit balans en de prognoses beloven niet veel beters. De consequenties voor bedrijven zijn groot. Sommigen moeten noodgedwongen de deuren sluiten wegens gebrek aan personeel, anderen kunnen niet de kwaliteit leveren die ze willen. Binnen het Actieplan Werk(t) zoeken we samen – ondernemers, onderwijs en overheid – naar een oplossing voor dit vraagstuk.

Onze oplossing

Volgens het CBS is er in onze regio een onbenut arbeidspotentieel van 8%. Dit zijn mensen die onder de juiste omstandigheden graag zouden willen werken of meer zouden willen werken. We willen deze mensen faciliteren en ontzorgen. Met maatwerk: we sluiten aan bij hun individuele behoefte en individuele situatie. We maken het makkelijker door barrières weg te nemen. Twee arbeidscontracten bij twee werkgevers levert bijvoorbeeld nu nog meerdere loonstroken en verschillende betaalmomenten op. Dat kan anders vinden we. De afgelopen tijd hebben we gewerkt aan een oplossing en die is gevonden in de samenwerking met Werkcoöperatie de Middencirkel.

Stapelen in de praktijk

We ontwikkelen een innovatieve puzzelmodule die het voor werknemers mogelijk maakt om zelf hun stapelbaan bij elkaar te 'puzzelen'. Werkgevers melden vacatures, werkzaamheden of taken aan en vermelden daarbij de noodzakelijke kwalificaties en het bijbehorende salaris. Toekomstige werknemers kunnen vervolgens op basis van hun individuele privésituatie, competenties, interesses en diploma's zelf hun stapelbaan bij elkaar puzzelen. Ze zien meteen wanneer aanvullende opleidingen of cursussen gevolgd moeten worden en de puzzelmodule geeft ook direct duidelijkheid over het maandsalaris.

Is uw interesse gewekt? Wilt u er meer over weten?
Op donderdagmiddag 16 september 2021 organiseren we er een meeting over, van 15.00 tot 18.00 uur in het Fletcher Hotel aan de Woldmeentherand 15 in Steenwijk. Bent u er bij? Laat het ons weten. Dat kan door een e-mail te sturen naar de projectregisseur Joël Assenberg: joel.assenberg@steenwijkerland.nl Na uw aanmelding krijgt u het volledige programma en informatie over de locatie. Uiteraard is de bijeenkomst volledig coronaproof.

Stapelbanen is een project van het Actieplan Werk(t). Meer informatie leest u op www.steenwijkerland.nl/actieplanwerk