Syntech Klimaat Service 200ste lid BCS

Syntech Klimaat Service 200ste lid BCS

Geplaatst: 23-02-2017

Syntech Klimaat Service aan de Productieweg 2 in Vollenhove is het 200ste lid van de Business Club Steenwijkerland (BCS). Voorzitter Jurjen Helfrich en Jan Smit hebben namens de BCS een taart bezorgd in het bedrijf en dat gebaar is bij directeur-eigenaar Hans Bogaard en zijn medewerkers bijzonder in de smaak gevallen.

01 uitreiking taart syntech 2
Hans Bogaard (links) ontvangt de taart van voorzitter Jurjen Helfrich van de Business Club Steenwijkerland. Rechts Jan Smit.


Superdag

‘Het is een superdag voor ons. We zijn blij met deze nieuwe mijlpaal’, aldus voorzitter Jurjen Helfrich, die repte van een ‘positieve flow’ bij de BCS, waarvan hij sinds de najaarsvergadering voorzitter is.

Syntech

Hans Bogaard (53) is vorig jaar met Syntech (een samenvoeging van synergie en techniek)  vanuit De Leeuwte in Sint Jansklooster verhuisd naar De Weijert in Vollenhove. ‘Daar hebben we een prima locatie gevonden, die we inmiddels qua vloeroppervlakte hebben verdubbeld tot zo’n 650 vierkante meter. Op dit moment werken we in en vanuit Vollenhove met z’n twaalven en nu de markt verbetert kunnen we hier verder groeien.’

Dat Syntech zich bij de Business Club Steenwijkerland heeft aangesloten onderstreept de instelling bij Hans Bogaard dat hij gelooft in de stelling, dat ‘we het samen beter doen.’ Zoiets kan volgens hem tot iets moois leiden. ‘Daarom willen we ook graag samenwerken met de installatiebranche om die aspecten toe te voegen, waarin we sterk zijn en ons onderscheiden. Steenwijkerland heeft prachtige bedrijven en die kwaliteit moeten we samen uitstralen door ons met elkaar te verbinden.’ Zoals hij ook graag samenwerkt met scholen, die de vakmensen van de toekomst moeten opleiden en die jonge mensen wil hij graag enthousiasmeren. ‘Daarom verwelkomen wij bij ons graag stagiaires en/of afstudeerders, tot uit het buitenland (recent nog Oostenrijk) toe. Maar we hebben ook frequent contacten met docenten, opdat zij weten waar de actuele behoefte van het bedrijfsleven ligt en wat er speelt in de markt.’ 


Business Club Steenwijkerland

Als actieve hoeder van een duurzaam ondernemersklimaat vormt Business Club Steenwijkerland de belangrijkste schakel tussen bedrijvig Steenwijkerland onderling én de overheid. De Business Club Steenwijkerland heeft 4 kernwaarden, te weten belangenbehartiging, parkmanagement, netwerken en kennisdelen. De Business Club Steenwijkerland zit echt in de positieve flow, afgelopen jaar heeft BCS maar liefst 23 nieuwe leden mogen verwelkomen. De positieve flow is niet alleen terug te zien in het groeiende ledenaantal, maar ook in een aantal succesvolle projecten. Zo wordt zeer binnenkort camerabeveiliging gerealiseerd op de bedrijventerreinen in Steenwijk, krijgen de bedrijventerreinen een betere (beeld)kwaliteit door een nieuw maaibeleid en wordt 80% van de contributiebijdrage terugverdiend door middel van collectieve inkoop. Ook trekt BCS samen met LTO en gemeente een provinciaal pilotproject om asbestverwijdering te versnellen.


Provinciale subsidie toegekend

Recent heeft de provincie Overijssel de subsidie ‘Ondernemend Noaberschap’ toegekend aan vijf ondernemersverenigingen, waaronder de Business Club Steenwijkerland (BCS). Met een gemiddeld rapportcijfer van een 9 was de provincie erg te spreken over het plan van aanpak van BCS. Deze subsidie sluit uitstekend aan bij de visie van BCS. BCS gelooft dat als ondernemers elkaar beter kennen en meer verbinding maken, het ondernemend vermogen toeneemt. De subsidie zal worden ingezet om de business ontwikkeling bij de aangesloten leden verder te stimuleren. BCS gaat met behulp van de subsidie o.a. een aantal masterclasses en werksessies met externe professionals (schatgraven 2.0) organiseren.