Uitnodiging: 15 april ontbijtbijeenkomst over de participatiewet

Uitnodiging: 15 april ontbijtbijeenkomst over de participatiewet

Geplaatst: 11-04-2016

Namens de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) en de NoordwestGroep nodigen wij u graag uit voor een Business Ontbijt op 15 april aanstaande. Klik hier voor de volledige uitnodiging.

———————————————————————————

UITNODIGING BUSINESS ONTBIJT  15 april 2016

 

Beste relatie,

Participatiewet lastig?

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. De wet moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werk vinden bij reguliere werkgevers. Het kabinet en werkgevers hebben daarom afgesproken om extra banen te creëren. Het gaat hierbij de komende jaren om 100.000 extra banen bij werkgevers in de marktsector en 25.000 extra banen bij de overheid. Deze afspraken zijn vastgelegd in de Wet banenafspraak en het quotum arbeidsbeperkten.

Uitnodiging Business Ontbijt
Van u als werkgever wordt een actieve rol verwacht bij het creëren van werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Om u hierbij te helpen nodigen wij, de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) en de NoordWestgroep (NWG), u graag uit voor een Business Ontbijt op 15 april aanstaande. Tijdens deze bijeenkomst geven wij u praktische informatie over de Participatiewet, de Banenafspraken en de Quotumwet, waar u als werkgever mee aan de slag kunt.

Waar en wanneer?
Wanneer:     vrijdag 15 april
Tijd  :           7.30 – 11.00 uur
Locatie:       NoordWestGroep, Koematen 38 te Steenwijk.

Programma:

7.30 uur:      Welkomstwoord door Gerrit van Hofwegen, interim-directeur IGSD-NWG

7.40 uur:      Uitleg Participatiewet door Karin Kranendonk (IGSD)

8.00 uur:      Ontbijt met speeddates
Tijdens het ontbijt willen wij graag enkele kandidaten uit het doelgroepenregister aan u voorstellen. Dit doen wij door middel van ‘speeddates’. U krijgt telkens 5 minuten de tijd om kennis te maken met een kandidaat die zou kunnen passen bij uw organisatie, voordat de volgende speeddate aan tafel verschijnt. Uiteraard krijgt u de CV’s van de door u gesproken speeddate-kandidaten mee naar huis.

9.00 uur:      Bedrijfsbezoek Dyka (vervoer per bus is geregeld)
Dyka heeft de participatiewet al in de praktijk heeft gebracht. Door middel van een rondleiding laat Dyka u graag zien hoe mensen bij hen participeren.

11.00 uur:       Terug bij de NoordWestGroep en einde bijeenkomst.

Reserveer snel!
Aanmelden kan tot 12 april bij de IGSD/NoordWestGroep via jannine.van.meerendonk@igsd-sw.nl
Voor meer informatie kunt u ook bellen: 06-34874209

Graag tot ziens op 15 april!

Uitnodiging: 15 april ontbijtbijeenkomst over de participatiewet