Veilig zakelijk internetten

Veilig zakelijk internetten

Geplaatst: 21-02-2018

Hoe goed bent u voorbereid?
Zo’n 40 procent van het mkb heeft te maken met cybercrime… en dat aantal zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Digitalisering biedt ondernemers ontzettend veel kansen: efficiënter werken, inzicht in nieuwe markten en een betere (online) zichtbaarheid. Alleen je wilt dan ook wel veilig kunnen ondernemen.
Met name in het mkb is cybercriminaliteit nog altijd een onderschat probleem. En wie wél de gevaren onderkent, weet vaak niet hoe zich daartegen te wapenen. Terwijl de schade door cybercrime met 10 miljard euro per jaar liefst tien keer hoger ligt dan schade door ‘gewone’ diefstal.
MKB-Nederland biedt hulp. Dankzij het project Veilig Zakelijk Internetten kunnen ondernemers op een bedrijventerrein waar een KVO-B-traject loopt/heeft gelopen onder meer kosteloos een scan uitvoeren (ter waarde van 300 euro) die de veiligheid van hun digitale omgeving test. 

Doe de cyber risico scan

Cybercrime kent vele gezichten
Een virus kent inmiddels iedereen wel, maar cybercriminelen zitten niet stil. De afgelopen jaren hebben ze geavanceerde trucjes bedacht om ondernemers waardevolle data te ontfutselen. Zorg dat u de verschillende vormen kent, zodat u weet hoe u zich ertegen kunt wapenen. 
Wat zijn de 14 meest voorkomende varianten?

Het is helemaal niet zo moeilijk om uw eigen bedrijf te wapenen tegen cybercriminaliteit.
Tien tips hoe uw bedrijf en waardevolle bedrijfsinformatie zo goed mogelijk te beschermen tegen aanvallen van binnen- of buitenaf.

soorten cybercrime

Hoe cybersecure is het mkb eigenlijk?
Hoe staat het eigenlijk met de beveiliging van computers en systemen in het MKB? De Haagse Hogeschool voerde een omvangrijk onderzoek uit en kwam tot een aantal opvallende cijfers.

DNB waarschuwt voor phishing mail
De Nederlandse Bank (DNB) waarschuwt tegen e-mails die van een bank lijkten te komen, de zogenaamde phising mail. Daarin wordt gevraagd om gegevens in te voeren, zoals een pincode en een bankrekeningnummer.
Criminelen spelen vaak in op DDos-aanvallen zoals recent op de banken, met dit soort hengelberichtjes.
Het advies: vul niets in, klik niet op links, gooi het bericht direct weg en verwijder het ook uit de verwijderde items. 
Lees meer