Vijf bedrijventerreinen behouden Keurmerk Veilig Ondernemen

Vijf bedrijventerreinen behouden Keurmerk Veilig Ondernemen

Geplaatst: 29-01-2016

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is donderdagmiddag opnieuw toegekend aan vijf bedrijventerreinen in Steenwijkerland. Het gaat hierbij om de bedrijventerreinen Groot Verlaat en Dolderkanaal in Steenwijk, De Weijert/Schaarkampen in Vollenhove, Kanaalweg/Scheepsdiep in Blokzijl en de Boterberg in Oldemarkt. Het keurmerk is de komende drie jaar, dus tot in 2019 geldig.

Krachtige samenwerking
De krachtige samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer, Business Club Steenwijkerland en ondernemers vormt de basis voor toekenning van dit keurmerk. Tijdens de audit door het KIWA in het kantoor van de Business Club Steenwijkerland werd duidelijk dat er de afgelopen twee jaar hard is gewerkt aan de veiligheid op de bedrijventerreinen.

Een prettige en veilige werkomgeving is een belangrijke randvoorwaarde voor ondernemers om goed te kunnen ondernemen en daarom is een structurele samenwerking tussen eerdergenoemde partijen erg belangrijk.

Niet alleen de samenwerking bleek goed, ook zijn er diverse maatregelen in de praktijk gebracht. Maatregelen waar de werkgroep betrokken bij is geweest zijn bijvoorbeeld de aanleg van de rotonde bij Dolderkanaal, verbetering van de openbare verlichting en de organisatie van 5 veiligheidsbijeenkomsten.

Wensen toekomst
De auditor van het KIWA heeft de werkgroep niet alleen beoordeeld op de samenwerking en resultaten in de afgelopen twee jaar. Ook het plan van aanpak voor de komende drie jaar was een onderdeel van de audit. Wensen en uitdagingen voor de toekomst heeft de werkgroep nog genoeg. Thema’s voor de komende jaren zijn o.a. verbeteren kwaliteit bedrijventerreinen, leegstand en collectieve beveiliging. Bij de uitvoering van deze thema’s stelt de werkgroep werkgelegenheid en arbeidsmarktparticipatie centraal. Kortom, de werkgroep blijft werken aan bedrijventerreinen waar je als ondernemer graag gevestigd wilt zijn.

De projectleiding van dit project is in handen van de Business Club Steenwijkerland (BCS). Deze actieve club vertegenwoordigt bijna 200 ondernemers in Steenwijkerland. De leden van BCS zorgen voor meer dan 3000 arbeidsplaatsen in Steenwijkerland. Naast de samenwerking in het KVO-traject werkt BCS ook structureel samen met de gemeente op het gebied van accountmanagement.