Cadeau van gemeente Steenwijkerland: gratis energiebesparende producten

Cadeau van gemeente Steenwijkerland: gratis energiebesparende producten

Geplaatst: 14-05-2020

De gemeente Steenwijkerland mag in 2020 aan 2000 woningeigenaren een gratis energiebespaartas geven. In de tas zitten energiebesparende producten met een totale waarde van ongeveer €30,-. Deze producten kunnen woningeigenaren direct gebruiken om energie in hun woning te besparen. Dit cadeau is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Rijk.

Kortingskaart
Bij de tas wordt een kortingskaart verstrekt ter waarde van €40,-. Deze kunnen woningeigenaren inleveren bij aanschaf van energiebesparende producten en diensten zoals ledlampen, energiezuinige apparaten, isolatie, energieadvies, een infraroodscan van de woning of het zuiniger afstellen van de cv-installatie. De korting geldt alleen voor energiebesparing en niet voor energieopwekking zoals zonnepanelen. Per adres is maximaal één tas met kortingskaart beschikbaar, zolang de voorraad strekt.

De kortingskaart kunnen inwoners besteden bij deze bedrijven: https://steenwijkerland.energiebespaartas.nl/bedrijven/

Veel van uw medewerkers zullen woonachtig zijn in de gemeente Steenwijkerland en wellicht willen zij aan de slag met de verduurzaming van hun woning. Breng bovenstaande actie bij hen onder de aandacht, dan steunt u tegelijkertijd het lokale MKB.

Hoe ontvangen?
De deelnemers aan de online informatiebijeenkomst 'hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar' op 26 mei ontvangen deze bespaartas. Vanaf 20 uur wordt informatie gegeven over de energiebesparende mogelijkheden, de te verwachten kosten en opbrengsten en beschikbare subsidies. Er komen voorbeelden voorbij en er kunnen vragen worden gesteld. Aanmelden kan door onderstaande QR-code te scannen of via de link xement.webinargeek.com/hoe-verduurzaam-ik-mijn-huis-slim-en-betaalbaar-1