Vrijdag wordt Ondernemer van het Jaar 2017 bekend

Vrijdag wordt Ondernemer van het Jaar 2017 bekend

Geplaatst: 09-11-2017

Vrijdagavond zal in de gemeente Steenwijkerland voor het negentiende achtereenvolgende jaar een Ondernemer van het Jaar kunnen worden begroet. In 1999 namen de Rabobank en de Steenwijker Courant het initiatief voor deze verkiezing, die inmiddels een vast onderdeel vormt tijdens het jaarlijkse Business Gala, dat vrijdagavond in De Meenthe wordt gehouden.

Jaarlijks buigt een speciale jury zich over de onder meer via een bon uit deze krant voorgedragen kandidaten. Deze jury bestaat uit Theo Bouius namens de Rabobank, Alfred Peterson (Hoofd Economie en Cultuur provincie Overijssel), Harm Vredenburg (Business Club Steenwijkerland) en Henk Ymker namens jke Boom uitgevers Nieuwmedia/Steenwijker Courant. Bovendien wordt bij de jurering steeds de laatste winnaar betrokken en dat was dit keer Jac. Sars van J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij BV en De Weerd Specerijen uit Steenwijk.

Er is rond deze verkiezing enige verwarring ontstaan, omdat er gelijktijdig via Facebook eveneens een ondernemer kan worden gekozen, waarvoor een aantal bedrijven is genomineerd. Deze verkiezing heeft niets te maken met de al sinds het eind van de vorige eeuw bestaande jaarlijkse verkiezing Ondernemer van het Jaar in Steenwijkerland. Hiervoor heeft beeldend kunstenaar Jan Krikke uit Giethoorn een speciaal kunstwerk vervaardigd, waarop inmiddels 18 namen prijken.

Dat imposante beeld zal een jaar staan te pronken in het winnende bedrijf. Als blijvende herinnering ontvangt de winnaar daarvan na een jaar een replica.