Zonnepanelen zonder investering voor bedrijven met grootverbruikaansluiting

Zonnepanelen zonder investering voor bedrijven met grootverbruikaansluiting

Geplaatst: 20-09-2016

Duurzaamheid is een actueel onderwerp bij ondernemers, maar ook bij de gemeente Steenwijkerland en Business Club Steenwijkland. Er zijn meerdere landelijke stimuleringsregelingen op het gebied van duurzaamheid. Eén hiervan is de landelijke Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE). Dit is een specifieke regeling voor bedrijven met een grootverbruikaansluiting.

Gemeente Steenwijkerland en Business Club Steenwijkerland willen ondernemers optimaal laten profiteren van de SDE. Zonnepanelen leveren u namelijk sneller rendement op als u gebruik maakt van de SDE. Ook is het mogelijk om zonder eigen investering zonnepanelen op uw dak te leggen als de SDE aan u wordt toegekend.   

 

Wat is de SDE?

De SDE is een subsidie om productie van duurzame energie te stimuleren. De subsidie is een bedrag per hoeveelheid opgewekt vermogen. Dit bedrag is het verschil tussen de inkoopprijs van grijze energie en de kostprijs van de duurzaam opgewekte energie (afhankelijk van het type energie). In feite worden hiermee dus de extra kosten voor duurzame energie ten opzichte van grijze energie vergoed. De subsidie is een gegarandeerd bedrag per opgewekt kWh voor de komende 15 jaar.

De definitieve keuze of zonnepanelen geschikt voor u zijn kunt u desgewenst maken na een eventuele subsidietoekenning. De subsidieaanvraag is dus geheel vrijblijvend!

 

Interessant voor u?

Heeft u een grootverbruikaansluiting (aansluiting > 3x80A), dan is de SDE interessant voor u.  Ondernemers als houthandel Wicherson, Polak en Kornelis caps&closures gingen u voor.

 

Actie

De gemeente Steenwijkerland en Business Club Steenwijkerland hebben nu een speciale actie voor ondernemers in Steenwijkerland, zodat deze duurzaamheidskans niet onbenut blijft.

De kosten van de aanvraag van de SDE+ subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak worden geheel vergoed door de gemeente Steenwijkerland en Business Club Steenwijkerland. PM Energie verzorgt voor u de SDE aanvraag.
Ook (nog) niet leden van BCS kunnen gebruik maken van deze actie.
Uw aanvraag dient voor 3 oktober compleet te zijn. Dus heeft u interesse, meld u dan zsm aan bij Gerdi de Vries (BCS) via 06-53250351 of Gerdi@bcsteenwijkerland.nl.

 

Eigen investering niet noodzakelijk

Met zonnepanelen kunt u een duurzame bijdrage leveren, terwijl u bespaart op uw energiekosten. Voor menig ondernemer is de investering echter (te) groot. Daarom heeft PM Energie een project opgestart waarmee u uw eigen energie kunt opwekken zonder zelf te investeren. Het rendement voor u is zowel op korte termijn (verlaging van energiekosten) als op lange termijn (duurzame energie voor de komende generaties). Het project wordt medegefinancierd door Energiefonds Overijssel. Lees hier meer over het project 'zonnepanelen zonder investering' van PM Energie.

 

Vragen of meer informatie?

Voor al uw vragen over deze regeling kunt u contact opnemen met Gerdi de Vries via 06-53250351 of gerdi@bcsteenwijkerland.nl

Zonnepanelen zonder investering voor bedrijven met grootverbruikaansluiting