Wie wordt ondernemer van het jaar?

Wie wordt ondernemer van het jaar?

Geplaatst: 20-10-2020

Steenwijk – Het Business Gala kan niet op de geplande datum, 13 november, in Rabo Theater De Meenthe worden gehouden. En daarmee ook de bekendmaking van Ondernemer van het Jaar van Steenwijkerland. „Maar we kijken wel naar de mogelijkheden wanneer het wel kan. Dan volgt ook de bekendmaking. Dus het voortraject, namelijk dat iedereen een ondernemer kan nomineren, zetten we nu wel in.” Dat zegt jurylid Harm Vredenburg nadat het kabinet de strengere coronamaatregelen afgelopen dinsdagavond aankondigde. 
In 1999 namen de Rabobank en de Steenwijker Courant het initiatief voor deze verkiezing, die inmiddels een vast onderdeel vormt tijdens het jaarlijkse Business Gala, georganiseerd door Business Club Steenwijkerland. Iedereen kan een kandidaat voordragen.

Criteria
Er zijn wel criteria: Heeft de ondernemer uit de gemeente Steenwijkerland dit jaar iets bijzonders gepresteerd, bijvoorbeeld op het gebied van personeel, innovatie of marketing, oftewel onderscheidend? Is de ondernemer maatschappelijk betrokken? Heeft de ondernemer iets bijzonders gedaan op het gebied van duurzaamheid? Heeft het bedrijf eventuele internationale allure?

Iedereen kan met een motivatie een ondernemer nomineren die minimaal 3 jaar zijn bedrijf heeft in Steenwijkerland. Dat kan door tot 27 oktober een email te sturen naar: info@bcsteenwijkerland.nl. Een jury gaat zich buigen over de inzendingen.

Jan Smit-prijs
Nieuw is de prijs Jonge Ondernemer van het Jaar, een aanmoedigingsprijs die vernoemd wordt naar Jan Smit, de parkmanager en nestor van de BCS die recent is overleden. „Het moet gaan om een jonge startende ondernemer (maximaal 5 jaar), die innovatief is en aan de weg timmert”, licht jurylid Harm Vredenburg toe.

Jury
Zoals elk jaar komt er een jury bijeen om zich over de voordrachten te buigen en een definitieve keuze te bepalen. Hiervan maken deel uit Theo Bouius (accountmanager van Business Club Steenwijkerland), Alfred Peterson (Hoofd Economie en Cultuur provincie Overijssel), Harm Vredenburg als lid van de organiserende commissie Business Gala van de Business Club Steenwijkerland, Henk Zwoferink van Rabobank Meppel/Steenwijkerland/Staphorst en Wilko Aardema namens NDC Mediagroep/Steenwijker Courant. Bovendien wordt bij de jurering de laatste winnaar betrokken en dat is dit keer Klaas Pompstra van Metaalbedrijf Pompstra uit Oldemarkt.

De prijs bestaat uit een kunstwerk van beeldend kunstenaar Jan Krikke uit Giethoorn, dat en jaar lang in het winnende bedrijf mag staan te pronken. Als blijvende herinnering ontvangt de winnaar daarvan na een jaar een replica.

Gala
De vraag is wanneer het Business Gala, eventueel in een andere vorm,, wel door kan gaan. „Het kan het niet op vrijdag 13 november doorgaan. Het was de bedoeling om maximaal 250 mensen toe te laten en dat het gala in de evenementenhal van De Meenthe wordt gehouden. Maar dat is door de gedeeltijke lockdown niet mogelijk. Laten we hopen dat het gala later kan worden gehouden. Zelfs januari 2021 is nog mogelijk. Daarom willen we alsnog de Verkiezing Ondernemer van het Jaar houden. Dus nominaties voor de Ondernemer van het Jaar én voor de Jan Smit-prijs zien we graag tegemoet, zodat de jury zich hierover kan buigen”, zegt Harm Vredenburg

Nominaties kunnen gestuurd worden naar info@bcsteenwijkerland.

Dit artikel is artikel is gepubliceerd in de Steenwijker Courant van d.d. 14 oktober jongstleden en mogelijk gemaakt door onze partner NDC Mediagroep.
https://steenwijkercourant.nl/artikel/1131698/wie-wordt-de-ondernemer-van-het-jaar-van-steenwijkerland.html