Workshop High Throughput Experimentation en  Machine Learning

Workshop High Throughput Experimentation en Machine Learning

Geplaatst: 30-01-2020

Namens het Polymer Science Park delen wij graag onderstaande uitnodiging met u.

Wil jij slimmer of efficiënter nieuwe duurzame materialen ontwikkelen en testen op het gebied van verven, coatings, lijmen en 3d-print materialen? Kom dan naar onze workshop op maandagmiddag 3 februari. De workshop is van 13.00 uur tot 15.00 uur en wordt bij het Polymer Science Park aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle gegeven.

Wat gaan we doen?
Het HIT oberflacheninstitut (institute for Surface Technology, Hochschule Niederrhein, Interreg project) geeft uitleg over de mogelijkheden om met ‘high throughput experimentation’ en ‘Machine learning’aan de slag te gaan.

In Krefeld wordt momenteel een machine gebouwd waarmee het mogelijk wordt coatings, lijmen of 3 print materialen snel te testen op de belangrijkste materiaal eigenschappen: “high throughput experimentation”.  En het mooie is dat Polymer Science Park en haar leden hiervan gebruik mogen maken! Dit zal tijdens de workshop ook aan de orde komen.

Om de experimenten uit te voeren op deze machine, zal gebruik worden gemaakt van “machine learning algoritmes”. Deze algoritmes zorgen er voor dat er met veel minder experimenten betere resultaten worden gehaald. De ‘machine learning’ algoritmes kunnen ook los van de machine gebruikt worden om in jullie eigen lab omgeving snel veel variabelen te kunnen onderzoeken.  Oftewel…. kansen om je R&D te optimaliseren! Leer er meer over op 3 februari bij PSP!

Snel aanmelden
De workshop op 3 februari zal voor een klein select groepje mensen zijn zodat er goed de kans is om vragen te stellen. Geïnteresseerd? Meld je meteen aan bij: info@polymersciencepark.nl

Voor vragen kun je natuurlijk altijd terecht bij Martine Bonnema:
m.bonnema@polymersciencepark.nl

Er is ook meer informatie te vinden op: https://www.hs-niederrhein.de/hit/

Graag tot ziens op 3 februari!